HBO Nordic, divizie a HBO Europe, va lansa primul serial original scandinav al HBO, o comedie cu opt episoade intitulată ”Gösta”, scrisă şi regizată de suedezul Lukas Moodysson. Filmările vor avea loc în Suedia în 2018, producţia urmând să aibă premiera în 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul îl va avea în centru pe personajul Gösta, în vârstă de 28 de ani, un psiholog pentru copii care primeşte primul său job într-un oraş de provincie. Se mută din Stockholm şi închiriază o cabană în mijlocul pădurii şi vrea să fie cea mai bună persoană din lume şi să îi ajute pe toţi oamenii pe care îi întâlneşte. Uneori acest lucru merge bine, alteori nu, informează HBO.

“Îmi doresc ca serialul să fie un amestec de comedie şi Dostoievski; pe cât de amuzant posibil şi pe cât de serios posibil”, a spus Lukas Moodysson, care va regiza toate cele opt episoade.

Acesta este primul serial pentru televiziune al lui Lukas Moodysson şi este produs de Memfis Films.

“Este o bucurie şi o onoare să produc primul serial scandinav original pentru HBO Nordic. HBO este perfect pentru combinaţia de comedie şi dramă din «Gösta»!”, a spus producătorul Lars Jönsson, de la Memfis Film.

“Vocea unică a lui Lukas l-a consacrat ca fiind unul dintre cei mai importanţi realizatori de filme atât din Suedia, cât şi din întreaga lume, iar viziunea lui pentru acest serial îl face alegerea potrivită pentru primul nostru serial original HBO Nordic. În esenţă, neaşteptatul erou o să fie recunoscut nu numai de publicul suedez, dar va rezona şi cu publicul din toată Europa şi la nivel internaţional – toată lumea o să fie alături de Gösta”, a spus Antony Root, EVP Original Programming and Production HBO Europe.

Lukas Moodysson este un scriitor şi regizor suedez cunoscut pentru modul său emoţionant şi fără compromisuri de a spune poveşti. Filmul care l-a consacrat ca regizor a fost ”Show Me Love/ Fucking Åmål”, din 1998, care a fost apreciat la nivel internaţional de critici şi a câştigat patru premii Guldbagge, cele mai prestigioase premii din industria filmului din Suedia. Au urmat alte filme premiate şi apreciate, inclusiv ”Together/ Tillsammans”, ”Lilya 4-Ever/ Lilja 4-ever” şi ”We Are the Best!/ Vi är bäst!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.