Grupul media german Axel Springer a anunţat un acord de cumpărare a site-ului Politico, lansat în urmă cu 15 ani, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul achiziţiei nu a fost divulgat. 

Proprietarul Politico, Robert Albritton, căuta să obţină 1 miliard de dolari pentru companie, scria în urmă cu câteva zile New York Times.

Acordul include 50% din acţiunile asocierii în participaţie Politico Europe, precum şi site-ul de ştiri din tehnologie Protocol, lansat mai recent. 

Acordul este aşteptat să fie finalizat în al patrulea trimestru al anului 2021, după ce va primi avize legale.

Vânzarea Politico vine la mai puţin de o săptămână după ce grupul Nexstar Media a cumpărat The Hill, concurent al Politico, pentru 130 de milioane de dolari.

 

Între timp, Forbes a anunţat joi planuri pentru o fuziune cu Magnum Opus, iar noua entitate va avea o valoare de 630 de milioane de dolari.

Allbritton va continua să fie publisher pentru Politico şi Protocol. Echipele de conducere şi editoriale ale Politico în SUA, Politico Europe şi Protocol vor fi menţinute şi vor continua să îşi ducă activitatea separat de celelalte branduri americane deţinute de Axel Springer, a spus compania germană care mai deţine Business Insider, cumpărată în 2015 pentru 442 milioane de dolari, şi Morning Brew, publicaţie digitală centrată pe afaceri.

 

Axel Springer şi Politico sunt parteneri într-un joint venture din 2014, când au lansat Politico Europe, care este profitabil din 2019, potrivit companiei.

 

Allbritton a pus bazele Politico în 2007 cu Jim VandeHei, care a renunţat în 2016 şi a înfiinţat concurentul Axios.

Politico spune că are 700 de angajaţi în America de Nord, iar mai mult de jumătate lucrează în echipa editorială, în timp ce Politico Europe are aproximativ 200 de angajaţi. Anul acesta, Politico a încheiat achiziţia E&E News, axat pe ştiri despre energie şi mediu.

Axel Springer, cu sediul la Berlin, deţine branduri ca Bild şi Welt şi a declarat că are mai mult de 16.000 de angajaţi în întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.