Porci spinoşi, broaşte-bou, lei, pitoni şi pinguni se numără între vietăţile care au fost cântărite săptămâna aceasta la London Zoo, pentru verificarea anuală a greutăţii şi dimensiunii lor, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Verificările permit îngrijitorilor să stabilească starea generală de sănătate a animalelor, să determine dacă sunt gestante ori când urmează să năpârlească.

În plus, după stabilirea greutăţii lor, este mai uşor de determinat modul în care trebuie făcută administrarea medicamentelor, spune instituţia.

Informaţiile sunt împărtăşite cu grădini zoologice din întreaga lume prin ZSL, o organizaţie dedicată conservării habitatelor animalelor din întreaga lume.

Măsurarea animalelor nu este însă o misiune uşoară. Pinguinii, spre exemplu, trebuie păcăliţi să meargă peste cântar când se aliniază pentru masa de dimineaţă. În cazul leilor, micul dejun este agăţat sus, pentru ca ei să se lungească în întregime.

„Trebuie să avem statisticile vitale pentru orice animal din grădina zoologică, de la cea mai înaltă girafă la cea mai mică furnică”, a declarat Teague Stubbington de la ZSL. „Ne ajută să ne asigurăm că fiecare animal de care avem grijă este sănptos, mănâncă bine şi creşte în ritmul în care trebuie. Greutatea este, în mod special, un indicator important de sănătate şi bunăstare”.

Nu toate cele peste 19.000 de animale din cele 560 de specii de la London Zoo vor fi cântărite: uneori, doar unul dintr-un grup sau colonie este măsurat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.