Google nu dezvoltă un site pentru testare naţională de Covid-19, aşa cum a anunţat preşedintele american Donald Trump, ci divizia de ştiinţe a companiei-mamă Alphabet pregăteşte o platformă pentru San Francisco Bay Area, nu pentru întreaga ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Doresc să mulţumesc Google. Google ajută la dezvoltarea unui site, va fi construit foarte rapid, spre deosebire de alte site-uri din trecut, pentru a determina dacă este necesar un test şi pentru a facilita testarea la o locaţie convenabilă... Google are 1.700 de ingineri care lucrează în prezent la acest lucru, fac progrese extraordinare”, a spus Trump.

La o oră după, a fost clarificat.

Proiectul nu este derulat de Google, ci de Verily - divizie a Alphabet, compania-mamă a Google. În plus, unealta digitală este „în stadiu incipient de dezvoltare”, cu un test programat să aibă loc iniţial în San Francisco Bay Area, nu în întreaga ţară. La un moment dat, a transmis Verily, ar putea extinde proiectul.

„Dezvoltăm o unealtă pentru a ajuta la triajul indivizilor pentru testarea Covid-19. Verily se află în fază incipientă de dezvoltare şi plănuieşte să desfăşoare testări în Bay Area, cu speranţa de a se extinde pe parcursul timpului. Spreciem sprijinul primit de la oficialii guvernamentali şi partenerii din industrie şi inginerilor Google pentru că s-au oferit voluntar să fie parte din acest efort”, a explicat Verily.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.