Aplicaţia Google Maps marchează 15 ani de la lansare, timp în care a ajuns să cartografieze peste 220 de ţări şi să fie accesată de mai mult de 1 miliard de utilizatori lunar, cu o nouă interfaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În medie, peste 1 miliard de kilometri sunt parcurşi zilnic cu ajutorul navigaţiei Google Maps, la nivel mondial. Aplicaţia oferă informaţii despre mai mult de 150 de milioane de afaceri şi locuri.

Până în prezent, Google a publicat peste 16 milioane de kilometri de imagini în Street View. Pentru preluarea imaginilor au fost utilizate diferite mijloace, de la snowmobil, barcă şi batiscaf şi până la oi, cămile sau căruţă cu cai.

Aceasta din urmă a fost folosită chiar în România, pentru fotografierea localităţii Letea din Delta Dunării, cu ajutorul organizaţiei WWF România.

Există peste 58 milioane de kilometri pătraţi de imagini din satelit la calitate ridicată, acoperind 98% din populaţia globului.

În România, Google Maps a apărut în aprilie 2010, iar primele imagini Street View din ţara noastră au fost publicate pe Google Maps la finalul aceluiaşi an. Extinderea acoperirii Street View pentru aproape toată ţara are loc în 2012. De atunci, acoperirea a fost actualizată şi extinsă constant.

În România, două treimi dintre utilizatorii de internet folosesc Google Maps cel puţin odată pe lună, jumătatea dintre aceştia pentru a obţine îndrumări în timp ce se deplasează, pentru a nu se rătăci şi pentru evita blocajele în trafic sau întârzierile cu transportul public. În total, se estimează că Google Maps ajută o persoană din România să economisească, în medie, 3 ore pe an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.