Gene Reynolds, un gigant discret al televiziunii americane, cunoscut pentru că a creat împreună cu Larry Gelbart unul dintre cele mai populare seriale din istorie, MASH, a murit la vârsta de 96 de ani, a scris The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul, o adaptare a romanului lui Richard Hooker, redă viaţa de zi cu zi a unei echipe de medici şi infirmiere din timpul războiului din Coreea. Cu 121,6 milioane de telespectatori, ultimul episod rămâne cel mai vizionat din isotira serialelor. 

Gene Reynolds a participat şi la crearea "Room 222" (1969-1974), sitcom de James L. Brooks ("The Simpsons"), care a fost în epocă al doilea serial TV cu un actor de culoare în rol principal, Lloyd Haynes.

Gene Reynolds a produs şi "Lou Grant" (1977-1982), spin-off al popularului sitcom "The Mary Tyler Moore Show". Producător prolific şi realizator de televiziune, el a filmat peste o sută de episoade. 

Reynolds şi-a început cariera în copilărie, în anii 1930, cu Stan Laurel şi Oliver Hardy în "Marşul soldăţeilor de lemn" (1934), înainte de a da replica unor staruri din epocă precum Spencer Tracy şi Robert Taylor, Mickey Rooney, Judy Garland şi Errol Flynn.

Începând din 1993, timp de patru ani, el a fost preşedinte al Sindicatului Regizorilor Americani, care a confirmat moartea sa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.