Garderoba scriitorului columbian Gabriel García Márquez, 400 de haine şi accesorii, va fi scoasă la vânzare începând din 20 octombrie, în Mexic, oraşul său de adopţie, a precizat vineri familia, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numit "Cabinetul familiei García Márquez", evenimentul va marca eschiderea "casei literaturii Gabriel Garcia Marquez", un centru cultural în locuinţa din sudul Mexicului în care autorul cărţii "Un veac de singurătate" a trăit şi a scris mai mulţi ani. 

Selecţia obiectelor propuse spre vânzare a fost supervizată de nepoata premiatului cu Nobel pentru Literatură în 1982,    Emilia Garcia Elizondo, directoare a viitorului centru cultural.

Scriitorul, căruia i se spunea "Gabo", "avea costume preferate şi creatori de modă preferaţi", a declarat Garcia Elizondo într-un comunicat. "Avem de asemenea haine cu mici vestigii din viaţa scriitorului. O geantă cu un marker într-un buzunar, pe care îl folosea pentru a oferi autografe, sau o pată de cerneală", a adăugat ea. 

Genţile din tweed, care defineau stilul lui "Gabo", fac parte de asemenea din colecţie. 

Obiecte care i-au aparţinut soţiei, Mercedes Barcha, vor fi propuse spre vânzare, sau hainele pe care ea le-a purtat în ziua în care soţul ei a primit Nobelul.                

Vânzarea va începe pe 20 octombrie, destinată unui grup privilegiat de 100 de invitaţi apropiaţi familiei, anunţă ziarul mexican El Milenio. 

Veniturile rezultate vor ajunge la o fundaţie care ajută copiii din comunităţile indigene din sudul Mexicului.                

Gabriel Garcia Marquez a murit la 17 aprilie 2014, la vârsta de 87 de ani, în Mexic, unde columbianul şi-a trăit o parte din viaţă. Soţia sa a murit la aceeaşi vârstă, pe 15 august 2020.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.