Muzeul de Istorie din Galaţi va găzdui, în perioada 10 mai - 24 iunie, expoziţia "Aurul şi argintul antic al României”, cu piese clasate în Tezaurul naţional, între care se numără piese eneolitice descoperite la Sultana - Malul Roşu, tezaurul de la Hinova, brăţări multispiralice dacice sau piese din tezaurele de la Apahida şi Pietroasa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vernisajul expoziţiei  "Aurul şi argintul antic al României” va avea loc miercuri, începând cu ora 18.00, la Muzeul de Istorie din Galaţi, în cadrul secţiei Lapidarium, potrivit unui comunicat transmis de instituţia muzeală.

Expoziţia, considerată unică prin valoarea şi importanţa istorică a celor peste 1.000 de artefacte din metale preţioase, este organizată de către Muzeul Naţional de Istorie a României cu aportul a 32 de muzee din ţară.

"Publicul va avea prilejul de a vedea şi la Galaţi, în perioada 10 mai - 24 iunie 2017, piese clasate în Tezaurul naţional, extrem de valoroase, descoperite în întreaga ţară. Printre acestea, menţionăm piesele eneolitice descoperite la Sultana - Malul Roşu, tezaurul de la Hinova, brăţări multispiralice dacice, piese din tezaurele de la Apahida şi Pietroasa. Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”Galaţi participă la acest amplu proiect expoziţional cu 50 de bunuri culturale, dintre care menţionăm stateri macedoneni emişi de Alexandru cel Mare şi Lisimah în sec. IV-III î.Hr., denari romani republicani din tezaurul de la Poiana (judeţul Galaţi), precum şi piese arheologice din aur descoperite în siturile din judeţul Galaţi”, a spus muzeograful Costel Ilie. 

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul de Istorie "Paul Păltănea” Galaţi, secţia Lapidarium.

Proiectul expoziţional "Aurul şi argintul antic al României” a fost iniţiat şi coordonat de directorul general al Muzeului Naţional de Istorie, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu şi dr. Rodica Oanţă-Marghitu din cadrul instituţiei muzeale menţionate. Din luna decembrie 2013 şi până în prezent, expoziţia a fost itinerată la Timişoara, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Alba Iulia, Buzău, Craiova, Iaşi, Constanţa, Piatra Neamţ, Suceava şi Bârlad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.