Fotografii cu artişti de seamă, precum Constantin Brâncuşi, Claude Monet, Henri de Toulouse-Lautrec, Jean Auguste Dominique Ingres şi Pablo Picasso, imortalizaţi în atelierele lor de creaţie, vor putea fi admirate în expoziţia ”Dans l'atelier” (”În atelier”), care va fi vernisată la Petit Palais din Paris, pe 5 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încă de la începuturile fotografiei, atelierele artiştilor i-au fascinat pe fotografi. ”Niciodată o expoziţie nu a tratat la scară mare şi într-un mod atât de spectaculos această viziune fotografică asupra atelierului”, se arată în prezentarea scurtă a expoziţiei. 

Expoziţia cuprinde aproape 400 de imagini şi permite publicului să facă parte din procesul de creaţie ale unor artişti de renume mondiale, precum Jean Auguste Dominique Ingres, Pablo Picasso, Henri Matisse, Antoine Bourdelle, Ossip Zadkine, Constantin Brâncuşi, Joan Mitchell, Miquel Barcelo şi Jeff Koons.

Astfel, Monet este surprins de Henri Manuel în atelierul său din Giverny către 1920. Andre Villers a fotografiat pensulele şi paleta lui Picasso în 1955, dar şi pe artist la lucru. Henri de Toulouse-Lautrec a fost surprins de camera de fotografiat a lui Maurice Gilbert în 1895, în timp ce picta ”Dans la Moulin Rouge”, iar artistul român Constantin Brâncuşi a fost imortalizat în 1925 de Edward Steichen în atelierul său din strada Impasse de Ronsin. 

Această expoziţie beneficiază de un dispozitiv interactiv care permite realizarea unei expuneri virtuale.  

Expoziţia poate fi văzută la Petit Palais din Paris în perioada 5 aprilie - 17 iulie, de marţi până duminică, între orele 10.00 - 18.00. Preţul întreg pentru un bilet este de 10 euro, iar cel redus este 7 euro. Pentru persoanele în vârstă de până la 17 ani, inclusiv, intrarea este gratuită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.