Fiul creatorului detectivului Maigret, John Simenon, va fi prezent la Bucureşti, pe 9 decembrie, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în cadrul unui turneu în care va vorbi cu publicul despre cărţile lui Georges Simenon, unul dintre cei mai citiţi autori de literatură poliţistă din întreaga lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cişmigiu (bdul. Regina Elisabeta 38), cititorii se vor putea întâlni cu John Simenon. 

Întâlnirea cu John Simenon face parte dintr-un turneu mai amplu susţinut de acesta în perioada următoare în Europa de Sud-Est, turneu dedicat cărţilor lui Georges Simenon. 

La întâlnirea cu cititorii, alături de John Simenon, vor participa: scriitoarea Daniela Zeca-Buzura, Nicolae Constantinescu, traducătorul cărţilor lui Georges Simenon în România, Eric Poppe, delegat Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Adrian Şerban, director editorial Polirom. 

Discuţia va avea loc în limbile română şi franceză, cu traducere simultană, şi va fi moderată de Mihaela Dedeoglu, realizator Radio France International, România.



Georges Simenon (1903-1989) a scris peste 200 de romane, traduse în peste 50 de limbi, dintre care 77 de romane şi 28 de povestiri avându-l drept personaj principal pe celebrul Maigret. Până astăzi, cărţile sale au fost vândute în peste 850 de milioane de exemplare în întreaga lume.

John Simenon s-a născut în 1949, în Tucson (SUA). Este al doilea din cei patru copii ai lui Georges Simenon. După un MBA la Harvard, a lucrat în industria cinematografică şi a devinit vicepreşedintele 20th Century Fox International la Londra, apoi la Los Angeles. Este producător independent şi director operaţional pentru America de Nord al Studio Canal+. Din 1995, John Simenon gestionează drepturile de autor ale tatălui său.

Editura Polirom a lansat în anul 2007 Seria Maigret, serie ce cuprinde cele mai reuşite romane poliţiste ale scriitorului belgian, avându-l în centru pe celebrul comisar Maigret, şi în care au apărut până în prezent nu mai puţin de 81 de volume.

De asemenea, începând cu anul 2013, Polirom a lansat proiectul editorial Integrala Maigret - 75 de romane şi 28 de povestiri reunite în 10 volume. Cititorii pasionaţi de literatura poliţistă pot găsi pe www.polirom.ro şi în librării primele şase volume din Integrala dedicată personajului-fenomen Maigret, care continuă să fascineze.

Evenimentul este organizat de editura Polirom şi Delegaţia Valonia-Bruxelles, iar intrarea este liberă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.