Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 29-a, s-a încheiat duminică, după zece zile în care mai mult de 25.000 de spectatori au participat la 101 evenimente cu peste 3.000 de invitaţi din ţară şi străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 25 000 de spectatori au umplut sălile celor aproape 50 de spaţii teatrale şi expoziţionale, iar întâlnirile speciale propuse s-au bucurat de un mare interes, fie ele conferinţe, dezbateri, expoziţii, proiecţii speciale de film, evenimente editoriale, ateliere, sau animatele întâlniri între artişti de la Clubul Festivalului.

Pentru al cincilea an consecutiv, Festivalul Naţional de Teatru s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

"Magia există în fiecare clipă. Depinde doar de noi, oamenii acestei societăţi, să înţelegem mesajul şi să acceptăm să pătrundem fără nicio prejudecată în orice formă de ficţiune. Lumea e tulburată peste tot, se întâmplă lucruri teribile în noi, cu noi, în jurul nostru. Mesajul pe care această ediţie a vrut să îl transmită la 30 de ani după Decembrie 1989 rămâne acesta: Teatrul este clipa magică a Istoriei, iar valoarea rezistă pentru că există oameni care să îi ducă povestea mai departe", a declarat Marina Constantinescu, director FNT. 

"Teatrul, clipa magică a Istoriei" a fost motto-ul din acest an al Festivalului Naţional de Teatru.

Celor 41 de producţii naţionale realizate în stagiunea 2018-2019 li s-au adăugat patru spectacole străine de teatru şi dans care au fost jucate pe scenele celor mai importante teatre partenere din Bucureşti.

"May B", în coregrafia lui Maguy Marin, "Ce que le jour doit à la nuit", de Hervé Koubi, "Evgheni Oneghin", bazat pe romanul în versuri de Alexander Puşkin, şi două versiuni ale spectacolului "Richard al III-lea", după William Shakespeare, s-au numărat printre producţiile străine invitate în FNT.

Spectacole regizate de Radu Afrim, Felix Alexa, Dragoş Galgoţiu şi Gelu Colceag au figurat între producţiile autohtone selectate pentru ediţia de anul acesta a FNT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.