Ediţia online a Festivalului Internaţional Shakespeare a avut loc în perioada 23 aprilie - 3 mai, pe pagina de Facebook a evenimentului, şi a atras 380.000 de oameni din întreaga lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolele şi intervenţiile online ale artiştilor la Festivalul Internaţional Shakespeare au fost urmărite de 380.000 de oameni, dintre care 42.000 au participat activ.

Programul festivalului a inclus 14 de spectacole de teatru din patru ţări (România, Marea Britanie, Germania şi Rusia), 60 de intervenţii ale artiştilor din 28 de ţări, prin Sonetele shakespeariene recitate în 25 de limbi şi 7 albume cu fotografii din ediţiile anterioare ale festivalului (2006-2018).

Pornind de la o arhivă strânsă în 25 de ani, festival a recreat paşii care au adus evenimentul la notorietatea internaţională câştigată  până în prezent.

Din arhiva video au putut fi vizionate spectacole ale regizorilor Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Tompa Gabor, Mihai Mănuţiu, iar teatre faimoase din toate colţurile lumii şi nume importante ale scenei mondiale precum Robert Wilson (Berliner Ensemble), Declan Donnellan (Cheek by Jowl), Yuri Butusov (Teatrul „Vakhtangov”, Moscova), s-au alăturat iniţiativei Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova care a sărbătorit, cu această ocazie, legătura strânsă cu regizorul Silviu Purcărete, difuzând cinci dintre spectacolele montate de acesta la Craiova.

Festivalul Internaţional Shakespeare a debutat la Craiova în 1994 şi a fost iniţiat de Fundaţia Shakespeare, director fondator pe Emil Boroghină, după modelul marilor festivaluri internaţionale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim şi Montreal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.