Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că Festivalul de muzică George Enescu va avea loc la Timişoara în 2023, anul în care oraşul este Capitală Europeană a Culturii. Nica a spus că a primit asigurări în acest sens de la ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Veşti extraordinar de bune! Aflat în vizită în judeţul Timiş, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu m-a asigurat astăzi, că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică George Enescu va avea loc în Timişoara. Este încă o dovadă a faptului că reşedinţa noastră de judeţ este un spaţiu cultural recunoscut. Avem la dispoziţie aproximativ 2 ani să pregătim cu investiţii, viziune şi sprijin guvernamental, un adevărat regal al spiritului cultural timişean”, a anunţat Alin Nica pe Facebook.
 
Directorul executiv al Asociaţiei TM 2021, Simona Neumann, a anunţat că Timişoara devine Capitală Europeană a Culturii în 2023, după ce Comisia CULT a Parlamentului European a votat propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023.
 
Modificarea a survenit ca urmare a izbucnirii pandemiei de Covid-19.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.