Tinerii cineaşti şi studenţii din cadrul facultăţilor de teatru şi film pot afla, vineri, în cadrul Festivalului Filmului European, de la Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului „Jan Bot (Eye Filmmuseum)”, cum îşi pot transforma şi ei creaţiile audiovizuale în NFT-uri. La finalul workshop-ului, care va avea loc la UNATC, între orele 15.00 -16.30, participanţii vor şti care sunt toţi paşii care trebuie parcurşi pentru a-şi crea un digital wallet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accesul la worshop este gratuit, iar rezervarea locurilor se face prin completarea formularului online: https://forms.gle/BpZja6qCFKk2vZcG9

Pablo Núñez Palma este un cineast experimental şi artist multimedia chileano-olandez. Creaţiile lui asimilează stilul şi regulile documentarului în cultura online.

În 2017, împreună cu Bram Loogman, a dezvoltat motorul de inteligenţă artificială Jan Bot. Acesta îşi utiliza algoritmii pentru a analiza ştirile trending şi a le asocia apoi enigmaticelor materiale din arhiva de found footage Bits and Pieces a Eye Filmmuseum din Amsterdam. Jan Bot a fost dezactivat în martie 2023. De-a lungul existenţei sale de 6 ani, a conceput peste 25.000 de filme, care au fost dispărut odată cu el. Tot ce rămâne în urma lui: o serie de NFTuri şi o mică selecţie de scurtmetraje.

Workshopul este realizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Centrului de Pedagogie şi Studiul Imaginii "Sorin Botoşeneanu", din cadrul UNATC I. L. Caragiale.

În plus, pe lângă workshopul „De la cinema la NFT”, Pablo Núñez va susţine la Bucureşti, sâmbătă, 20 mai, şi un masterclass despre Cinema & AI, mai precis despre cum s-a născut ideea proiectului „Jan Bot”, cum a fost integrată în proiect arhiva documentară Bits and Pieces, dar şi cum a decurs procesul de programare. Împreună, aflăm cum a ajuns Jan Bot să devină cel mai prolific cineast (robot) din toate timpurile.

Cele două evenimente sunt organizate în cadrul Festivalului Filmului European, care se desfăşoară la Bucureşti în perioada 15-23 mai, la MNAR, Cinemateca Union şi Cinema Elvire Popesco, şi despre care puteţi afla mai multe detalii - pe www.ffe.ro.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele şi institutele culturale europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.