EXplore festival 2016 aduce în atenţia publicului bucureştean, până în 30 octombrie, la sediul WASP Working Art Space Production din strada Ion Minulescu 67-93, o serie de evenimente trans-disciplinare ce au în prim plan cercetarea artistică, producţia originală, mobilitatea şi relaţia cu spaţiul urban, printre care şi premiera spectacolului norvegian "we ARE one".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul se desfăşoară până la 30 octombrie, în Bucureşti, la sediul WASP – Working Art Space and Production, iar între 1-13 noiembie la Centrul de Fotografie Contemporană din Iaşi. 

Ediţia a 11-a a festivalului cuprinde o selecţie internaţională a producţiilor realizate în anul 2016 de Asociaţia 4Culture şi WASP Studios, ce reflectă momentul actual al dansului contemporan la nivel european, explorând formate hibrid ce fac trimitere către diverse zone experimentale ale artei contemporane. 

eXplore festival va prezenta în acest an premiera spectacolului "we ARE one", pe 28 şi 29 octombrie, de la ora 21.00, realizată în cadrul proiectului Foreign Bodies, şi semnat de către Inger-Reidun Olsen (Norvegia), precum şi premiera filmului documentar realizat în cadrul proiectului, evenimente găzduite în cadrul conferinţei internaţionale dedicată proiectului, la sediul WASP. 

"În parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, eXplore festival organizează în acest an un focus special dedicat Austriei, ţara din care de-a lungul celor 10 ediţii anterioare numeroşi artişti au fost prezenţi la Bucureşti, iar prin parteneriatele cu danceWEB Viena, ImPulsTanz şi TanzQuartier Viena, s-a dezvoltat un strâns dialog cultural ce a condus la numeroase schimburi artistice şi co-productii europene", a  declarat Andreea Căpitănescu, director artistic.

Publicul va avea ocazia totodată să participe la o selecţie a rezultatelor programului de Rezidenţe de creaţie WASP 2016, Platforma X şi Visualizing the Sound, proiecte ce s-au desfăşurat la WASP pe parcursul anului 2016, dar şi la prezentările publice finale rezultate în urma programului de formare profesională şi cercetare artistică GROWASP.

Organizatorii - Asociaţia 4Culture şi WASP Studios - au demarat, începând cu anul acesta, o colaborare intensă cu Centrul de Fotografie Contemporană din Iaşi. 

Astfel, în luna noiembrie, eXplore festival va prezenţa la Iaşi spectacole, workshop-uri şi conferinţe, menite să stârnească interesul pentru reprezentaţia de dans contemporan în rândul publicului tânăr din Iaşi şi să conducă la o intensificare a colaborărilor dintre artiştii din România.

EXplore festival #11 este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Goethe Institut, Forumul Cultural Austriac, Life Long Burning, în programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene. 

Biletele pentru o zi de festival costă 25 de lei. Un bilet de weekend costă 40 de lei, iar un abonament - 150 de lei. Studenţii şi elevii au acces liber pe tot parcursul festivalului, în baza rezervărilor şi carnetelor de elev/ student. Rezervări şi înscrieri se fac la adresa contact@waspmagazine.com. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.