Festivalul Classics for Pleasure (15-17 august), ediţia a IX-a, la care participă 300 de artişti, se va deschide joi, în Piaţa Mare din Sibiu, cu un concert dedicat celor mai frumoase coloane sonore care au revoluţionat lumea musicalului şi a muzicii de film, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, melomanii vor putea asista la două concerte: muzică inedită de chitară în Biserica Ursulinelor şi un concert cu repertoriu clasic în Piaţa Mare; închiderea va avea loc sâmbătă cu tradiţionalul concert Proms of Delight ce va aduce pe scena din Piaţa Mare celebrităţi ale muzicii clasice.

Vedetele festivalului de anul acesta vor fi Aura Twarowska, Rebekka Hartmann şi a sa magică vioară Stradivarius, Junping Qian, Anton Shaburov, Paula Iancic, Mihai Urzicama, Trio Zamfirescu, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" din Bucureşti şi Orchestra Filarmonicii din Sibiu.

"Classics for Pleasure îşi propune şi anul acesta, la a IX-a ediţie, să transforme Piaţa Mare din Sibiu într-o uriaşă sală de spectacole, să atragă un public cât mai numeros către muzica de calitate prin prezenţa unor artişti aplaudaţi pe marile scene ale lumii", anunţă Mihaela Dragomir, preşedinte Elite Art Club pentru UNESCO.

Accesul la toate evenimentele este gratuit. În caz de ploaie concertele se vor desfăşura în Sala Thalia iar toate informaţiile vor fi publicate pe site-ul  www.classicsforpleasure.ro.

Programul festivalului:

15 AUGUST

Călătorie în lumea filmului şi a musical-ului - Piaţa Mare ora 20.00
Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian"

16 AUGUST

Classic Guitar Delight - Biserica Ursulinelor ora 16.00
Trio Zamfirescu

Classics Wonders - Piaţa Mare, ora 20.00
Dirijor: Anton Shaburov
Orchestra Philarmonia Elite, Solistă: Rebekka Hartmann

17 AUGUST

Proms of Delight - Piaţa Mare ora 20.00
Dirijor: Junping Qian
Orchestra Filarmonicii din Sibiu, Solişti: Aura Twarowska, Paula Iancic, Mihai Urzicana

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club pentru UNESCO şi cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 185.000 lei. Obiectivul său este promovarea muzicii clasice în rândul publicului şi a excelenţei culturii sibiene la nivel naţional şi internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.