Facebook a închis pagina bucătarului australian Pete Evans, acuzându-l că se foloseşte de reţeaua de socializare pentru a răspândi dezinformări legate de coronavirus, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest chef, care a cunoscut un renume participând la un program televizat de gătit, a devenit de la începutul pandemiei una dintre figurile mişcării conspiraţioniste australiene. Pagina sa era urmărită de un milion de persoane. 

Dar Facebook a anunţat joi că nu mai permite "nimănui să răspândească informaţii false despre Covid-19 care ar putea dăuna" sau ar proteja miniciuni cu privire la vaccinurile contra Covid-19. 

"Politica noastră este clară cu privire la acest tip de conţinut şi noi am retras pagina de Facebook a chef-ului Pete Evans din cauza încălcărilor repetate ale acestor politici", precizează grupul într-un comunicat.               

Pagina lui Evans de Instagram - o platformă care aparţine Facebook - este încă activă şi urmărită de 278.000 de persoane. Ea conţine în special mesaje care îi încurajează pe locuitorii din Sydney să se opună autorităţilor sanitare şi să nu se testeze.

Cel mai mare oraş din Australia încearcă în prezent să stopeze un focar de contaminare de peste o sută de cazuri.     

Nu este prima dată când Facebook închide conturi ale unor personalităţi acuzate că răspândesc dezinformări, cu riscul de a fi acuzat de cenzură. Grupul american a anunţat interzicerea conturilor legate de mişcarea conspiraţionistă QAnon. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.