Caravana9 porneşte într-un turneu naţional, care va dura până în 31 noiembrie, prin care aduce laolaltă artişti, jurnalişti şi comunităţi locale, şi construieşte o reţea de mici centre culturale în mişcare la Timişoara, Suceava, Eforie Sud, Călăraşi, Reşiţa, Drobeta Turnu-Severin, Victoria, Siret şi Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La împlinirea a 9 ani de Fundaţia9, Caravana9 ajunge în spaţii culturale din ţară unde vor fi organizate expoziţii, proiecţii de film, ateliere, tururi ghidate, dezbateri şi cine comunitare.. 

Prima oprire a caravanei a avut loc miercuri, la Timişoara, unde Fundaţia9, în parteneriat cu EUNIC România, a redeschis House of European Institutes (HEI), într-un spaţiu nou. Vila Mal şi-a deschis uşile pentru public cu „Atâta s-a putut”, o expoziţie colectivă despre greşeală, un laborator al numărului 6 din revista Scena9. Expoziţia şi atelierele Care-i faza cu arta contemporană? sunt deschise publicului gratuit până în 10 august.

Între 10 iulie şi 19 august, la Suceava, în parteneriat cu asociaţia Un Concept Luna, va fi deschisă expoziţia „Front”, o incursiune în realitatea războiului, a eticii fotografiei şi a felului în care violenţa este reprezentată în imagine. Expoziţia reuneşte lucrări ale fotojurnaliştilor Larisa Kalik şi Vadim Ghirda.

Programul Caravana9:

„Atâta s-a putut”, o expoziţie colectivă despre greşeală, care poate fi vizitată la Timişoara, Siret şi Braşov.

„Front”, o expoziţie puternică de fotografie de război, care va fi deschisă la Suceava.

Proiecţia filmului cult „Balanţa” de Lucian Pintilie, restaurat în format digital 4K, prezent în Eforie Sud, Călăraşi, Reşiţa, Drobeta Turnu-Severin, Victoria, Siret şi Braşov.

„Care-i faza cu arta contemporană?”, un program de tururi ghidate şi ateliere care apropie publicul tânăr de arta contemporană, organizat în toate oraşele Caravanei.

Dezbateri despre greşeli şi soluţii în cultură, educaţie şi societate, moderate de editorii Scena9 şi Şcoala9 în Timişoara, Călăraşi, Siret, Braşov.

Cine comunitare, un obicei născut la Rezidenţa9 şi dus mai departe în ţară - mese lungi, poveşti, roade locale şi conversaţii care leagă comunităţile.

Biblioteca mobilă , cu revistele Scena9, ziarul Rezolvat şi alte publicaţii independente care circulă din mână în mână.

Micile centre culturale mobile din fiecare oprire sunt gândite şi puse în mişcare alături de comunităţi şi organizaţii locale.

Programul verii:

Timişoara (9 iulie-10 august HEI - House of European Institutes),
Suceava (10 iulie-19 august Un concept Luna),
Eforie Sud (12-13 iulie Eforie Colorat),
Călăraşi (19-20 iulie Muzeul Municipal Călăraşi),
Reşiţa (31 iulie-3 augustMKBT),
Drobeta Turnu-Severin (8 august Front la Dunăre),
Victoria (10 august Primăria Victoria),
Siret (18 august - 18 septembrie, Centrul Cultural Siret),
Braşov ( 9 noiembrie - 30 noiembrie Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.