Kalush Orchestra, reprezentanţii Ucrainei la Eurovision, au sosit în Israel pentru un eveniment de promovare a melodiei lor şi au făcut apel la public să se mobilizeze pentru ca „acest război să nu aibă loc şi în alte ţări”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul grupului a cerut marţi populaţiei lumii să manifesteze contra invaziei ruse din ţara sa, cu ocazia primului turneu în străinătate, în Israel, de la începutul războiului, potrivit BFM TV.  

„Mesajul nostru este următorul: toţi cei care ne ascultă, care cunosc situaţia din Ucraina, ne pot ajuta chiar dacă nu au aceste probleme”, a declarat Oleh Psyuk de la grupul hip-hop Kalush Orchestra, solicitând internauţilor să se mobilizeze pe reţelele de socializare pentru a proteja informaţii despre conflict. 

„Dacă toată lumea face asta, acest război se va termina curând (...) Şi dacă în fiecare zi faceţi ceva pentru a pune capăt războiului, acest conflict nu va mai avea loc în alte ţări”, a spus el. 

Psyuk şi ceilalţi cinci membri ai Kalush Orchestra fac parte dintre cei 24 de artişti şi formaţii care vor participa la concursul Eurovision care se va desfăşura începând din 10 mai în oraşul italian Torino. În prezent, ei se află în Israel în cadrul unul eveniment promoţional de patru zile. 

Grupul de hip-hop cu milioane de vizualizări pe YouTube a ajuns luni în Israel pentru acest eveniment numit „Israel Calling”, a anunţat Agenţia Evreiască, un organism para-guvernamental responsabilă în principal de imigraţia evreiască şi care a facilitat sosirea acestora în Israel.

Israelul, cu mai mult de un milion de cetăţeni originari din fosta URSS, a primit aproape 20.000 de ucraineni de la începutul invaziei ruse. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.