Luxemburgul a prezentat melodia care va reprezenta ţara la Eurovision 2024, care va avea loc în luna mai, la Malmö, în Suedia. Ţara nu a mai participat la acest concurs din 1993.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luxemburgul revine cu o candidată pe nume Tali, o luxemburgheză de origine israeliană în vârstă de 23 de ani.

Tali, care a fost aleasă în urma unei preselecţii televizate, Luxembourg Song Contest, la 27 ianuarie, va interpreta o piesă intitulată "Fighter" pe scena Eurovision 2024 de la Malmö. Melodia este cântată în limba franceză, cu un refren în limba engleză.

Ultima participare a Luxemburgului la Eurovision a avut loc în 1993. Marele Ducat a câştigat ultima dată concursul în 1983, cu franţuzoaica Corinne Hermès şi melodia "Si la vie est un cadeau".

Hugues Aufray, Nana Mouskouri şi France Gall

Numeroşi artişti din toate mediile au cântat pentru Luxemburg la Eurovision, printre care grecoaica Nana Mouskouri în 1963 cu "A force de prier" (locul 8), francezul Hugues Aufray în 1964 cu "Dès que le printemps revient" (locul 4), Michèle Torr în 1967 cu "Ce soir je t'attendrai", locul 10 în 1966, şi, bineînţeles, France Gall, care a câştigat concursul pentru Luxemburg în 1965 cu piesa "Poupée de cire, poupée de son" a lui Serge Gainsbourg. Belgienii Plastic Bertrand şi Lara Fabian au cântat, de asemenea, pentru Luxemburg în 1987 şi 1988.

Între 1956 şi 1993, ţara a câştigat concursul Eurovision de cinci ori.

Ediţia din acest an a Eurovisionului promite să fie una tensionată, în contextul conflictului dintre Israel şi Hamas şi al unor ţări precum Finlanda, care au cerut excluderea Israelului. Candidatul britanic a fost criticat după ce a semnat un articol în care acuză Israelul de apartheid şi genocid împotriva poporului palestinian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.