Eseul video„Farmecul discret al amintirii”, regizat de Dragoş Galgoţiu, va fi difuzat pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube ale Teatrului Odeon, joi, de la ora 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Farmecul discret al amintirii” este un proiect de rememorare subiectivă a unor aventuri teatrale, prin care regizorul aduce în scenă şapte dintre spectacolele pe care le-a montat la Odeon.

Eseul video cuprinde secvenţe din spectacolele:

◼︎ „Casanova”, după „Memoriile lui J. Casanova de Seingalt, scrise de el însuşi” (data premierei: 14 februarie 2015);


◼︎ „Epopeea lui Ghilgameş” (data premierei: 1 martie 2009);
◼︎ „Hamletmachine”, de Heiner Müller (data premierei: 24 septembrie 2006) - spectacolul a avut parte de un turneu internaţional la Gdansk, în Polonia în 2008, iar Marius Stanescu, interpretul lui Hamlet, a primit premiul UNITER la categoria „cel mai bun actor în rol principal”;
◼︎ „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită” de Bertolt Brecht (data premierei: 20 decembrie 2012) - spectacolul a avut parte de un turneu internaţional în Bulgaria în 2014;
◼︎ „Viaţa e vis”, după Calderón de la Barca (data premierei: 23 ianuarie 2011);
◼︎ „Kafka. 5 Vise”, după texte de Franz Kafka (data premierei: 20 mai 2016) - spectacolul se află în repertoriul curent al Teatrului Odeon;
◼︎ „Hamlet”, de William Shakespeare (data premierei: 9 decembrie 2018) - spectacolul se află în repertoriul curent al Teatrului Odeon.

„Am început cu un exerciţiu de rememorare fragmentară, intenţionat inegală, şi extrem de subiectivă, a şapte dintre spectacolele pe care le-am pus în scenă la Odeon. Sunt convins că după acest exerciţiu apropierea de un singur spectacol va fi extraordinară, intensă, amestecând mai mult decât acum ceea ce este previzibil cu ce e imprevizibil, provocându-i pe cei care au trăit spectacolul pe scenă să facă la fel. Sunt convins că spectacolele alungate de pe scenă pot surprinde iar, pot provoca iar emoţii, sau poate, şi asta este iar seducător, alte emoţii, un alt fel de emoţii, un alt mod de a imagina emoţii, impresii sau gânduri, pentru că dincolo de forma lor efemeră, care inevitabil se degradează şi moare, spectacolele sunt de fapt doar impresii subiective şi fragmente de gânduri”, spune Galgoţiu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.