Jurnalista Emilia Şercan a declarat duminică, la lansarea cărţii sale, "Fabrica de doctorate”, că a relatat mărturii despre încercările de "intimidare, cumpărare şi compromitere”, precum şi despre cele de a i se închide gura” şi de a i se explica "cu frumosul” că ar fi bine să nu scrie despre Gabriel Oprea sau despre Florian Coldea. Emilia Şercan nu a dorit să comenteze acuzaţiile că ar fi plagiat în lucrarea sa de licenţă, în afara precizărilor făcute sâmbătă seară pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt mărturii personale despre încercările de intimidare, de cumpărare, de compromitere, capcanele care mi-au fost întinse, despre încercările de a mi se închide gura sau de a mi se explică cu frumosul că este bine să susţinem o anumită parte a statului şi o parte dintre reprezentanţii acestuia, cum ar fi bine să nu scriu despre Gabriel Oprea sau despre generalul Florian Coldea”, a afirmat Emilia Şercan.

Ea a mai spus că a povestit culisele documentaţiei, ceea ce un jurnalist nu face.

"Am povestit culisele documentaţiei, ceea ce un jurnalist în mod normal nu face, am trecut dincolo de ceea ce citiţi în mod normal în momentul în care deschideţi anchetele mele, textele mele jurnalistice. Va voi introduce în culisele documentării”, a completat jurnalista.

În încheiere, Emilia Şercan a afirmat că în carte mărturiseşte "etapele pe care le-a parcurs în cele aproape şase luni de zile în care a scris despre reţeau de plagiatori coordonată de Gabriel Oprea”.

Emilia Şercan nu a dorit să facă declaraţii în legătură cu acuzaţiile care îi sunt aduse că ar fi plagiat în lucrarea sa de licenţă. 

Jurnalista Emilia Şercan, cunoscută pentru investigaţiile privind cazurile de plagiat în rândurile politicienilor, este acuzată în publicaţia Turnul Sfatului că a plagiat în lucrarea de licenţă intitulată „Reglementări naţionale şi internaţionale cu privire la libertatea de exprimare”.

Sâmbătă seară, jurnalista a publicat pe Facebook un mesaj în care spune că nu mai are lucrarea sa de licenţă şi nu poate confirma dacă documentul publicat de ”Turnul Sfatului” este autentic, ea precizând că a cerut deja informaţii facultăţii, iar marţi va merge la Sibiu în acest scop. Şercan vorbeşte şi despre intimidările la adresa sa din ultimul an şi susţine că aceste acuzaţii "neasumate bărbăteşte" apar acum pentru că a dus subiectul plagiatelor la un alt nivel. Jurnalista afirmă că de câteva luni a început să simtă că este ”o ţintă” şi că nu are nicio îndoială că se încearcă scoaterea sa definitivă din presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.