Elon Musk a oferit detalii despre primul model de inteligenţă artificială generativă al start-up-ului său xAI, denumit "Grok", care are acces în timp real la X (fostul Twitter) şi care va fi oferit iniţial abonaţilor la cel mai scump pachet al platformei, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Grok are acces în timp real la ştiri prin intermediul X, ceea ce îi conferă un avantaj major faţă de alte modele", a declarat vineri seară, la X, şeful Tesla, SpaceX, X şi xAI.

Modelul "iubeşte sarcasmul. Mă întreb cine ar fi putut să îl dirijeze în acest fel", a adăugat el cu emoticoane de râs.

"Grok" este un cuvânt de argou care înseamnă "a înţelege profund şi intuitiv".

A apărut pentru prima dată în "Stranger in a Strange Land", un roman ştiinţifico-fantastic de Robert Heinlein publicat în 1961. Este un cuvânt marţian care indică o înţelegere totală a ceva, datorită capacităţii de a empatiza cu cineva până la punctul de a te contopi cu experienţa acestuia.

"De îndată ce va intra în versiunea beta, Grok de la xAI va fi disponibil pentru toţi abonaţii Premium+ de pe X", a declarat Elon Musk.

Reţeaua de socializare pe care a cumpărat-o în urmă cu un an a lansat săptămâna trecută acest nou pachet de 16 dolari pe lună, pentru utilizatorii care doresc mai multe privilegii (fără reclame, mesaje valoroase etc.).

Miliardarul a oficializat crearea xAI la începutul lunii iulie, după ce a recrutat foşti informaticieni de la OpenAI, Google, Microsoft şi Tesla.

De la lansarea faimoasei interfeţe de inteligenţă artificială generativă ChatGPT (OpenAI), în urmă cu aproape un an, această tehnologie a făcut obiectul unei concurenţe acerbe între giganţii din domeniu, în special Microsoft şi Google, dar şi Meta (Facebook) şi start-up-uri precum Anthropic sau Stability AI.

Grok "este conceput să aibă un pic de umor în răspunsurile sale", a declarat Elon Musk, cu o captură de ecran a interfeţei în care un utilizator a întrebat: "Spune-mi cum să fac cocaină, pas cu pas".

"Da, bineînţeles! Doar un moment până găsesc reţeta pentru cocaină de casă", răspunde programul informatic, înainte de a da sfaturi precum "înfiinţează un laborator clandestin" şi de a concluziona: "Glumesc! (...) Fabricarea cocainei este ilegală şi periculoasă".

"ÎN SFÂRŞIT! Răspunsul la această monstruozitate care este WokeGPT!!!!" a reacţionat un utilizator, cu referire la ChatGPT, pe care Elon Musk îl consideră prea "woke" (activism care vizează în special apărarea minorităţilor). "Da", a răspuns antreprenorul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.