Cărţi de aventuri, romane fantasy, cărţi ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale precum Elif Shafak, Ian McEwan, Sophie Kinsella, se vor regăsi în noul proiect editorial, lansat săptămâna aceasta de Polirom - colecţia Junior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţia se adresează unui public tânăr, foarte variat, de la elevii de şcoală primară şi până la tinerii de orice vârstă.

Colecţia ”Junior” va fi coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu şi va debuta cu volumele ”În căutarea lui Audrey”, de Sophie Kinsella, traducere din limba engleză şi note de Anacaona Mîndrilă-Sonetto, o poveste despre iubire şi încredere la vârsta adolescenţei, ”Casa Heap. Primul volum al Trilogiei Iremonger. Cu ilustraţiile autorului”, de  Edward Carey, traducere din limba engleză de Mihaela Ghiţă, ajuns pe lista celor mai bune titluri ale anului 2014 a prestigioasei publicaţii The New York Times Book Review. cele două volume sunt recomandate copiilor cu vârsta de peste 14 ani. 

Tot în colecţia Junior va apărea şi ”Viaţa secretă a albinelor”, de Sue Monk Kidd, traducere din limba engleză şi note de Victor Ghica - povestea unei tinere orfane care descoperă că dragostea poate fi găsită în cele mai neaşteptate locuri - , carte vândută în peste 14 milioane de exemplare, tradusă în 36 de limbi şi care s-a aflat peste o sută de săptămâni pe lista de bestselleruri a New York Times. Cartea este recomandată celor cu vârsta de peste 14 ani. 

”Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său”, de Elif Shafak, tradusă din limba turcă de Sunia İliaz Acmambet, cu ilustraţii de Zafer Okur, povestea unei fetiţe cu un nume ciudat: Muşcată Curgătoare, este recomandată cititorilor cu vârsta de peste 10 ani.

”Îi citeam fiului meu în fiecare seară, apoi am început să urmăresc cum citeşte singur. Am luat-o de la capăt cu fiica mea şi, încet-încet, am început să învăţ ce le place şi ce nu. M-am apropiat de un gen de lectură care nu-mi era familiar şi la un moment dat m-am întrebat de ce să nu publicăm chiar la Polirom cărţi pentru puşti, mai ales că mulţi dintre autorii noştri din Biblioteca Polirom scriau literatură pentru copii şi tineri. Aşa s-a născut Junior: o colecţie tînără din toate punctele de vedere”, a spus Bogdan-Alexandru Stănescu. 

Editura Polirom pregăteşte în colecţia Junior ”Copacul Minciunilor” de Frances Hardinge, ”Visătorul” de Ian McEwan şi ”Momo” de Michael Ende. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.