Ecuador se află pe primul loc în topul mondial al empatiei, deoarece locuitorii săi se identifică cel mai mult din punct de vedere afectiv cu cetăţenii altor ţări care trec prin situaţii dificile, informează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cercetătorii americani au realizat acest studiu pe un eşantion de 104.000 de persoane din 63 de ţări, măsurând nivelul lor de compasiune faţă de cei din jur şi tendinţa lor de a-şi imagina punctele de vedere ale altor oameni.

Pe primul loc s-a clasat Ecuador, iar podiumul a fost completat de Arabia Saudită şi Peru.

Rezultatele studiului au reprezentat o surpriză chiar şi pentru autorii acestuia, care au remarcat daptul că unele dintre naţiunile clasate în partea superioară a topului au fost mult timp asociate cu ”agresiuni şi războaie”.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat Michigan, Universitatea Chicago şi Universitatea Indiana şi a avut la bază un chestionar online conceput pentru a măsura nivelul de empatie de la o ţară la alta.

Potrivit autorilor, a fost prima cercetare de acest fel realizată la scară mondială.

Analiza a reliefat diferenţe majore la nivel global.

Ţările de mici dimensiuni, inclusiv multe naţiuni africane, nu au fost incluse în studiu.

Danemarca a ocupat locul al patrulea. Topul 10 a fost completat de Emiratele Arabe Unite , Coreea de Sud, Statele Unite, Taiwan, Costa Rica şi Kuwait.

Ţara cu cel mai mic nivel de empatie este Lituania. 

De asemenea, şapte din ţările clasate pe ultimele 10 lucuri ale clasamentului sunt state din Europa de Est.

Deoarece Orientul Mijlociu este adeseori asociat cu agresiuni armate şi războaie, principalul autor al cercetării, William Chopik, spune că rezultatele sunt surprinzătoare.

O posibilă explicaţie ar fi aceea că studiului nu a făcut nicio diferenţa între empatia pentru oamenii din alte ţări şi empatia din interiorul propriei ţări.

Potrivit autorilor, Statele Unite se află într-un anumit declin din punct de vedere al empatiei, deoarece americanii au trecut în ultimele decenii printr-un proces de modificare a opiniilor.

Deşi se află pe locul al şaptelea în acest top, americanii sunt mai concentraţi în prezent pe aspectele individuale ale vieţilor lor.

Un studiu anterior a sugerat că acest aspect ar putea fi rezultatul dezvoltării reţelelor de socializare, creşterii nivelului de violenţă, al intimidărilor şi al modificării obiceiurilor familiale.

”Oamenii ar putea să îşi imagineze Statele Unite ca pe un uriaş empatic şi generos, însă o astfel de descriere ar putea să se schimbe în viitor”, a adăugat profesorul Chopik.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.