Echipa spectacolului "Algoritm" a primit Premiul de Originalitate iar actorii Edith Alibec şi Nicholas Catianis Jr. - Premiul special al juriului la cea de-a 10-a ediţie a Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, care s-a desfăşurat în perioada 9 - 18 octombrie, festival care are drept scop principal promovarea artiştilor independenţi şi a spectacolelor pe care aceştia le creează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizată exclusiv online, timp de 10 zile, ediţia specială aniversară Bucharest Fringe a prezentat 26 de spectacole de teatru independent naţionale şi internaţionale şi 16 sesiuni live Artists Talk pe Zoom în care publicul a avut ocazia să dialogheze în direct cu o parte din artişti.

Au fost 47 de ore de teatru şi interacţiuni online, nouă spectacole participante în secţiunea „Competiţie”, trei premiere, patru spectacole în secţiunea „Best of the Best”, patru spectacole în secţiunea „Spectacole fără Acasă”, două spectacole pentru copii şi patru spectacole invitate din străinătate, acestea din urmă fiind oferite gratuit publicului.

Juriul de premiere al ediţiei de anul acesta, alcătuit din actorul Ionuţ Grama, regizorul de teatru şi profesorul Theodor-Cristian Popescu şi directorul festivalului Radu Popescu, a desemnat următorii câştigători:
• Premiul de Originalitate - echipei spectacolului "Algoritm"


• Premiul Special al Juriului - actorilor Edith Alibec şi Nicholas Catianis Jr. pentru contribuţia lor în spectacolul "Uitasem"

"Ediţia de anul acesta este una specială. Cu multe obstacole, incertitudini, asumări riscante, reinventări şi soluţii de compromis. Ne bucurăm că am reuşit să ducem mai departe demersul nostru şi să organizăm festivalul în ciuda contextului actual. Ne dorim să continuăm să realizăm proiecte care să dea o voce artiştilor tineri, aflaţi la început de drum, artiştilor originali, plini de talent şi potenţial. Artiştii independenţi sunt o categorie vulnerabilă profesional şi economic, dar cu un potenţial şi o valoare uriaşă. Ne dorim să îi protejăm cât mai mult pe colaboratorii noştri, să le dăm încredere şi speranţă, să ştie că la Teatrul Apropo au întotdeauna o uşă deschisă şi cineva care le stă alături. Ne ducem mai departe proiectele începute, adaptându-ne contextului. Privim online-ul nu ca pe o soluţie ”de viaţă” sau ”pe viaţă” ci ca pe o alternativă viabilă pentru publicuri noi, aflate la distanţă. Felicităm câştigătorii şi mulţumim din suflet tuturor artiştilor implicaţi, co-finanţatorilor care au făcut posibil acest eveniment, partenerilor media şi ambasadorilor festivalului care ne-au susţinut în comunicare, şi nu în ultimul rând publicului care a demonstat că dragostea de teatru topeşte distranţe şi apropie inimi!", au transmis organizatorii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.