Două expoziţii de fotografie dedicate regizorului Silviu Purcărete şi actorului Marcel Iureş vor fi prezentate la Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu 2017, vernisajele urmând să aibă loc duminică, de la ora 14.30, la Centrul Internaţional de Turism, respectiv de la ora 15.00, în foaierul Teatrului Gong.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia ”Lumea lui Purcărete”, realizată în Festivalului Naţional de Teatru (FNT) 2015, dedicată regizorului Silviu Purcărete, dezvăluie un univers complex, inedit, ce prinde contur din alăturarea a 48 de fotografii realizate de regizorul român.

”Poftiţi în «Lumea lui Purcărete»! Dramatică, tensionată, subtilă, dezirantă, poetică, fragilă, voluptoasă. Plină de detalii şi de poveşti fabuloase. El priveşte în jur cu uimire şi cu smerenie. Fotografiile seducătoare ale lui Silviu Purcărete şoptesc câte ceva din Povestea unui mare artist”, a spus Marina Constantinescu, director artistic al Festivalului Naţional de Teatru.

Cea de-a doua expoziţie de fotografie, ”Atitudini”, o producţie FNT 2016, dedicată actorului Marcel Iureş, prezintă 37 de lucrări semnificative pentru drumul artistic al creatorului de teatru.

”O expoziţie de fotografie – document dedicată actorului Marcel Iureş, în armonie cu personalitatea acestui mare artist. «Libertate» şi «curaj» sunt două dintre trăsăturile care-l definesc. Libertatea de expresie şi curajul de a depăşi cutuma. Modern încă de la primele roluri, visător, dar şi teluric, a creat de multe ori în cariera lui şi în fenomenul teatral românesc momente de avangardă care l-au redefinit pe el însuşi, dar şi mişcarea artei spectacolului. Imagini document din roluri-cheie trasează drumul actorului de la debut până astăzi. Fotografii de atitudine – alb şi negru, griuri compensatoare şi roşu, esenţa unei mari cariere”, a spus curatorul Irina Tapalagă.

Ambele expoziţii vor fi deschise publicului pe toată durata celei de-a 24-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care se va desfăşura între 9 şi 18 iunie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.