Documentare „Crescuţi pentru a fi liberi. Poveşti din Centrul şi Estul Europei” vor fi difuzate, pe 9 noiembrie, de unsprezece posturi de radio din ţară şi străinătate pentru a marca 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unsprezece posturi de radio din Europa Centrală şi de Est au răspuns apelului lansat de Radio România Cultural de a transmite documentare radio originale.

S-au alăturat iniţiativei, cu creaţii originale, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Serbia, Ucraina, Lituania, Cehia, Germania şi Polonia.

Radio România Cultural va contribui cu documentarul „Vlad”, realizat de Maria Balabaş.

Prin intermediul poveştilor personale, menite să evidenţieze puncte comune din istoria recentă a estului Europei, începe o cercetare amănunţită asupra imaginarului colectiv specific acestei zone geo-politice. Deopotrivă, poveştile vor reflecta modificările apărute în paradigma individuală: Ce înseamnă libertatea pentru generaţia tinerilor care au crescut în aceşti 30 de ani?

Sâmbătă, de la ora 18.00, Radio România Cultural va organiza, la Arcub, un eveniment dedicat iniţiativei: o audiţie cu public a unei selecţíi de fragmente din documentarele realizate de radiourile participante şi a emisiunii radio live dedicată evenimentului. Povestitori vor fi Maria Balabaş, realizatoarea emisiunii „Dimineaţa Crossover”, şi George Gîlea, realizatorul matinalului.

Programul „Crescuţi pentru a fi liberi” poate fi ascultat, de asemenea, pe frecvenţele Radio România Cultural, în transmisiune directă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.