Dirijorul britanic Leo Hussain, care a debutat în 2016 pe scena Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu „Oedipe”, de George Enescu, va reveni vineri, la Sala Radio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hussain va dirija la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio un concert alcătuit din creaţii ale compozitorului britanic Edward Elgar – „Elegie” şi „Concertul în mi minor pentru violoncel şi orchestră” (solist: Mircea Marian), şi Jean Sibelius – „Simfonia nr. 1”.

Hussain a mai dirijat Enescu, la Sala Radio, în anul 2018. S-a aflat la pupitrul unor ansambluri ca Orchestra Filarmonicii din Luxemburg, orchestra Operei din Frankfurt şi cea de la Theater an der Wien, unde a prezentat o nouă producţie a operei „Wozzeck”, de Alban Berg. A colaborat cu Wiener Symphoniker, ORF Vienna Radio Orchestra, WDR Symphony Orchestra Köln, Prague Philharmonia, Orchestra Regală din Danemarca, între altele.

La Festivalul Internaţional „George Enescu”, Leo Hussain a fost invitat să dirijeze opera „Wozzeck”, de A. Berg, şi „Gurrelieder”, de A. Schönberg.

În afara Europei, a fost apreciat alături de Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra la Tokyo Spring Festival, de orchestre din Australia, Tasmania, şi la opera din San Francisco.

Violoncelistul Mircea Marian este solist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio, membru al formaţiilor Duo Cello Jaya, PlaCello, al Orchestrei Române de Tineret, al ansamblurilor Violoncellissimo şi Profil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.