Preşedintele Donald Trump a lipsit pentru a doua oară de la Dineul anual al corespondenţilor de presă de la Casa Albă, continuând războiul cu reporterii care scriu despre el şi Administraţia americană, scrie CNN. Un motiv în plus pentru gazda evenimentului, Michelle Wolf, care l-a numit "pămpălău şi laş".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit jurnalistului CNN Brian Stelter, "ar fi de înţeles dacă nu ar fi fost prezent din cauza unei crize de peste Ocean sau dacă ar fi găzduit un eveniment social. În schimb, preşedintele a fost în Michigan, la un miting de susţinere. Este de aşteptat ca Trump să fie criticat dur de presă". 

După cum a declarat un corespondent acreditat la Casa Albă, vineri, la un eveniment, "Trump va râde de noi pentru că ne celebrăm pe noi înşine, în timp ce el se sărbătoreşte pe sine". 

Michelle Wolf, care va fi gazda unui show pe Netflix, a fost amfitrionul Dineului. Înaintea evenimentului, ea a declarat pentru CBS News că este o "laşitate" din partea lui Trump să nu participe, scrie Variety. 

După ce a fost prezentată o caricatură a comediantului Stephen Colbert, Margaret Talev, preşedintele The White House Correspondents' Association (WHCA), le-a urat bun venit participanţilor şi a transmis un mesaj de apreciere fostului preşedinte George H.W. Bush. 

Apoi, a fost prezentat un videoclip în care Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, afirmă că susţine mass-media. "Ceea ce faceţi chiar contează. Jurnalismul nu trebuie doar să informeze, ci să le dea putere cetăţenilor. Este o parte a geniului acestei ţări - mulţumiri Primului amendament". 

Michelle Wolf şi-a început discursul pe un ton dur, pe care l-a păstrat până la final. "Aşa cum spune un star porno care face sex cu un preşedinte - hai să terminăm odată. Este 2018, sunt femeie, aşa că nu puteţi să mă faceţi să tac. Trump nu este aici. L-aş fi târât aici chiar eu, dar se pare că preşedintele Statelor Unite este un pămpălău pe care n-ai voie să-l târăşti. Trump vrea să le dea profesorilor arme, lucru cu care sunt de acord, pentru că le pot vinde ca să cumpere rechizite". 

Adresându-se foştilor colaboratori ai lui Trump, ea a afirmat: "Aţi trecut prin Cabinet mai repede decât dă afară Starbucks persoanele de culoare". 

În timpul administraţiei lui Obama, Dineul era un amestec de vedete de la Hollywood şi politicieni. Totul s-a schimbat anul trecut, când Trump, vorbind despre “fake news media” ca fiind un duşman al poporului american, a decis să întrerupă tradiţia şi să nu participe, preferând un miting cu "americanii patrioţi". 

Acesta este al doilea an consecutiv când Donald Trump susţine un miting în loc să participe la dineul Asociaţiei Corespondeţilor de la Casa Albă. Anul trecut, el s-a aflat în Pennsylvania în timpul evenimentului anual al jurnaliştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.