Desenul mural din Dover prin care artistul urban Banksy ironiza ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a dispărut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura se afla pe faţada unei clădiri din 2017 şi reprezenta un muncitor care sfărâma cu ciocanul stelele galbene de pe steagul Uniunii Europene. Lucrarea a fost considerată o declaraţie anti-Brexit a artistului.

Mai mulţi vecini au declarat pentru CNN că în ziua de dinaintea dispariţiei desenului au fost montate schele pe peretele care devenise o atracţie pentru turiştii ce ajung pe coastă. 

Acum, peretele este vopsit alb. Familia Godden, proprietara imobilului Castle Amusements pe peretele căruia se afla lucrarea îşi exprimase deja dorinţa de a vinde opera de artă, potrivit The Telegraph.

„Putem confirma că ne gândim să păstrăm, să eliminăm sau să vindem lucrarea”, au declarat membrii familiei la scurt timp după ce Banksy o realizase.

Lucrarea a fost evaluată la 1 milion de lire sterline, după ce Banksy a confirmat pe contul de Instagram că a creat-o.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.