Liderii G7 se confruntă, la summitul de la Cornwall, cu cele mai importante decizii din istoria omenirii în timp ce încearcă să combată schimbările climatice, a spus Sir David Attenborough, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naturalistul se va adresa liderilor lumii, duminică, pe măsură ce aceştia stabilesc planuri de reducere a emisiilor de carbon şi restabilirea biodiversităţii. 

Înaintea întâlnirii, Sir David Attenborough a avertizat că oamenii ar putea fi "pe punctul de a destabiliza întreaga planetă". 

Schimbările climatice reprezintă o temă-cheie a summitului de trei zile de la Carbis Bay. 

Grupul celor şapte - Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Japonia, Franţa, Germania şi Italia - este aşteptat să se angajeze să reducă aproape la jumătate emisiile până în 2030, faţă de nivelurile din 2010. 

Marea Britanie a depăşit deja acest angajament, promiţând anterior să reducă emisiile cu echivalentul a 58% faţă de nivelurile din 2010. 

În ultima zi a summitului, ţările vor stabili modul în care speră să îndeplinească obiectivul privind emisiile.

China, care, potrivit unui raport, a fost responsabilă pentru 27% din gazele cu efect de seră ale lumii în 2019 - cea mai mare parte a oricărei ţări - nu face parte din G7.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.