Juan Carlos Copes, figură istorică a tango-ului, coregraf pentru Astor Piazzolla şi profesor pentru Robert Duvall şi Liza Minnelli, a murit sâmbătă la vârsta de 89 de ani ca urmare a unor complicaţii din cauza Covid-19, a anunţat familia sa, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Totul s-a întâmplat repede, tatăl meu a murit... Va străluci întodeauna în mijlocul stelelor şi pentru totdeauna în istoria tango-ului", a anunţat pe Facebook fiica sa Johana Copes. 

Octogenarul s-a infectat în decembrie cu noul coronavirus. 

Juan Carlos Copes, născut la 31 mai 1931, la Buenos Aires, a devenit celebru pentru că a făcut cunoscut tango-ul ca un stil coregrafic de sine stătător şi a dus acest dans popular pe marile scene internaţionale. 

A format cu cuplu legendar de tango cu Maria Nieves. Cei doi au fost căsătoriţi din 1964 până în 1973, dar au continuat să danseze împreună până în 1997. "Am ştiut că mi-am găsit Stradivariusului meu", a declarat el în 2016, evocând debuturile lor. Fiica sa Johana i-a călcat pe urme şi timp de aproape 20 de ani a fost partenera sa de dans. 

Juan Carlos Copes şi-a încheiat cariera în 2015.

"A strălucit pe Broadway şi a fost aplaudat în Europa. A format un cuplu de dansatori de neuitat cu Maria Nieves şi a montat spectacole unice", a scris pe Twitter ministrul argentian al Culturii. 

"Îi spunem la revedere marelui Juan Carlos Copes, legendă a tango-ului dansat (...), coregraf, formator de generaţii de artişti şi care a creat spectacole inovatoare de tango în lumea întreagă", a declarat, pe Twitter, ProTango Argentina, una dintre cele mai mari asociaţii de promovare a tango-ului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.