Redactorul şef al Libertatea, Dan Duca, şi-a anunţat, joi, plecarea din funcţie, referindu-se la ”lungul şir de evenimente care au avut loc în companie în ultimul an şi jumătate”. Duca consideră că deciziile Ringier sunt greşite nu doar principial şi uman, ci şi strategic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Plec de la Libertatea! Ieri dimineaţă l-am informat pe CEO-ul Ringier România, Dan Puica, de decizia mea de a pleca din funcţia de redactor-şef la Libertatea. Motivele nu sunt deloc greu de intuit: lungul şir de evenimente care au avut loc în companie în ultimul an şi jumătate, încercări de intimidare din partea unor persoane din conducerea grupului la adresa unora dintre colegii mei, concedierea lui Mihnea Vasiliu, concedierea lui Cătălin Ţepelin, după ce împreună cu alte zeci de colegi am cerut stoparea presiunilor pe editorial de la Gazeta Sporturilor în favoarea caselor de pariuri, concedierile lui Dan Udrea şi Cătălin Tolontan de la Gazetă şi, cele mai recente: Tolo, Iulia Roşu Roşu şi a Camelia Stan de la Libertatea, plus intenţia de a mai da afară alţi jurnalişti de la Libertatea”, a scris, joi, Dan Duca pe Facebook.

Acesta crede că ”deciziile Ringier sunt greşite nu doar principial şi uman, ci şi strategic, pentru că ele lovesc acum din plin în munca şi în reuşitele unei echipe formate din câteva zeci de jurnalişti şi colaboratori de a transforma un fost tabloid în singura publicaţie din top 25 site-uri din România care a publicat în mod constant investigaţii în România”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Şi nu au fost deloc puţine şi deloc fără urmări, nu are sens să le reamintesc aici.

Cred că aceste concedieri, urmate de altele, vor duce în cele din urmă la „îmblânzirea” conţinutului, iar Libertatea nu va mai avea forţa să deranjeze pe foarte multă lume, spre liniştea unora dintre mailurile şi telefoanele din companie spre care în trecut curgeau plângerile”, a mai scris Duca.

Acesta afirmă că declaraţiile sale nu sunt ”un vot de neîncredere la adresa colegilor din Libertatea care vor alege să rămână”.

”Le doresc ca după ianuarie - când Tolo şi Iulia nu vor mai fi aici şi după 15 februarie, când încetează mandatul meu de redactor-şef - să mă contrazică. În 2023, împreună cu toţi colegii mei am dus Libertatea pe locul 1 în topul celor mai citite site-uri din România, cu o reţetă de conţinut pe care Mihnea o definea atât de bine -

„Libertatea trebuie să fie un produs de tip carrefour” - adică locul în care găseşti şi produse premium şi produse populare. Investigaţii, reportaje, corespondenţe din întreaga lume, interviuri de substanţă, dar şi conţinut mai light: evergreen-uri sau monden”, a mai scris Dan Duca.

Acesta se declară mânru de munca celor cu care a lucrat şi lucrează, din toate departamentele de la Libertatea.

”Ce vom face, (ce voi face eu după 15 februarie)? Vom încerca să continuăm să lucrăm împreună sau separat şi să ne facem datoria faţă de public. Adică, ceea ce am făcut în ultimii ani la Libertatea şi motivul pentru care cred că aproape toţi cei de aici (şi din alte locuri) s-au apucat de această profesie. Le datorăm asta nu doar celor care ne citesc, dar şi Iuliei Marin şi lui Mihnea”, a mai scris Dan Duca.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.