"Cuminţenia Pământului", opera sculptorului Constantin Brâncuşi, va putea fi admirată în cadrul celei mai ample retrospective dedicate artistului român în Belgia, "Brâncuşi, sublimarea formei", care va fi deschisă în perioada 2 octombrie 2019 - 12 ianuarie 2020 la Centrul Bozar din Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 25 de sculpturi semnate de Constantin Brâncuşi au fost împrumutate, pentru expoziţia din cadrul festivalului Europalia, de la cele mai importante muzee ale lumii, între care: Tate Gallery din Londra, Muzeul Rodin şi Centrul Pompidou din Franţa, Muzeul Hirshhorn din Washington şi Muzeul Guggenheim din New York.

De asemenea, lucrări importante au fost împrumutate de la Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul de Artă din Craiova, dar şi o lucrare din colecţia Academiei Române.

Întreaga colecţie, expusă la Centrul Bozar pe o suprafaţă de 1.500 mp, cuprinde peste 250 de obiecte, lucrări, fotografii, schiţe, documente.

Sculpturi de Auguste Rodin şi Medardo Rosso completează prima secţiune cronologică a expoziţiei "Brâncuşi".

De asemenea, în cadrul expoziţiei, o atenţie deosebită este conferită şi studioului lui Brâncuşi, şi lucrărilor contemporanilor, prietenilor şi elevilor săi, Amedeo Modigliani, Man Ray, Férnand Leger, Marcel Duchamp şi Isamu Noguchi. 

România, ţară invitată de onoare a celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Internaţional de Arte EUROPALIA din Belgia, va prezenta din octombrie, timp de patru luni, expoziţii, spectacole, concerte la Bruxelles dar şi în alte ţări - Regatul Unit al Marii Britanii, Franţa, Olanda, Luxemburg şi Germania.

Programul festivalului Europalia România (2 octombrie 2019 - 2 februarie 2020), coordonat de Institutul Cultural Român, cuprinde peste 250 de evenimente culturale din domeniile arte vizuale, muzică, cinema, literatură, arte performative, teatru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.