Oameni de ştiinţă din China, Statele Unite şi Canada au descoperit craniul unui mic dinozaur conservat timp de 100 de milioane de ani într-un chihlimbar, potrivit agenţiei de stat Xinhua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chihlimbarul, găsit în nordul Myanmarului, se crede că este din perioadă Cretacicului târziu. Craniul măsoară 14 mm lungime, are un cioc ascuţit, dinţi şi ochi mari, potrivit liderului echipei, Xing Lida, profesor asociat la Universitatea de Geoştiinţe din China. 

"Judecând după dimensiunea craniului, dinozaurul ar putea fi mai mic decât cel mai mic colibri, Mellisuga helenae, care este de 5,5 cm lungime şi are o greutate de 1,95 grame", a spus Xing. 

Printre alţi membri ai echipei se află şi Luis Chiappe, de la Institutul pentru studiul dinozaurilor din cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Los Angeles, şi Ryan McKellar de la Muzeul Saskatchewan din Canada

Descoperirile lor, care sunt semnificative pentru cercetarea pe viitoar a animalelor mici, au fost publicate miercuri de revista Nature. 

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Naţională de Ştiinţe Naturale din China şi de National Geographic Society din SUA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.