Primirea publicului în grădinile Palatului pentru aniversarea noului împărat Naruhito, pe 23 februarie, a fost anulată, a anunţat luni Casa imperială, din cauza temerilor suscitate de propagarea noului coronavirus, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În contextul actual, am decis să anulăm primirea marelui public la Palat pentru aniversarea Majestăţii Sale", a precizat Agenţia Casei imperiale. Duminică, guvernul japonez a solicitat populaţiei să evite adunările care nu sunt necesare. 

"Apariţia Majestăţii Sale dimineaţă, precum şi semnătura în Cartea de Aur de către public vor fi de asemenea anulate", a adăugat agenţia. 

Cel puţin 60 de persoane purtătoare de virus au fost listate în Japonia, fără a număra mai mult de 350 de pasageri şi membri ai echipajului de pe nava Daimond Princess aflată în carantină.           

Ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobu Kato, a avertizat că Japonia a intrat "într-o nouă fază" a acestei infecţii virale, ţară care constată de la zi la zi noi cazuri printre persoanele care nu au vizitat China, centrul epidemiei, şi care nu au avut contact cu persoane din această ţară. 

Mass-media japoneze au anunţat de altfel că atleţii amatori nu vor mai fi admişi la Maratonul de la Tokyo, prevăzut să aibă loc la 1 martie, competiţie care este rezervată profesioniştilor. 

"Nu suntem în măsură să anunţăm o decizie oficială pentru moment. Studiem problema şi cum va fi luată o decizie o vom face publică", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizatorilor.           

În 1996 a fost ultima dată când a fost anulată ceremonia pentru aniversarea suveranului, după arestarea unor persoane la reşedinţa ambasadorului Japoniei în Peru, în cursul unei recepţii în onoarea împăratului de atunci, Akihito. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.