Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) i-a premiat sâmbătă pe Brynjar Åbel Bandlien şi Rui Catalão, Maria Baroncea, Miki Branişte, grupul CONTEMP, prin Adina Cezar şi Simona Deaconescu, în cadrul galei Premiile CNDB2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La cea de-a treia ediţie a Premiilor CNDB a fost premiată şi Corina Şuteu, ministrul Culturii. Ea a primit o diplomă din partea comunităţii de dans contemporan semnată de toţi cei prezenţi la eveniment.

Potrivit acestora, Corinei Şuteu i-a fost recunoscut meritul istoric de a fi transformat nişte promisiuni în realitate, prin semnarea documentelor care au transferat sala Omnia în administrarea CNDB, o decizie la fel de importantă precum cea prin care s-a înfiinţat această instituţie.

Gala a inclus secvenţe muzicale aparţinând membrilor proiectului ”Istoria cântată a dansului românesc” - coordonat de Paul Dunca şi Eduard Gabia - şi sprijinit de CNDB prin selecţia de programe şi proiecte 2016. Trupa Omelette a încheiat evenimentul cu un concert la care artiştii şi publicul au dansat împreună pe scena sălii Stere Popescu, unde a avut loc ceremonia.

Laureaţii Premiilor CNDB 2016 au fost selectaţi în urma nominalizărilor făcute de board-ul artistic al instituţiei şi de premianţii din 2014 (Ioan Tugearu, Silvia Ghiaţă, Alexandra Pirici şi Manuel Pelmuş, Mihai Mihalcea, Cosmin Manolescu, Mihaela Alexandra Dancs) şi 2015 (Liana Tugearu, Mădălina Dan, Miriam Răducanu, Eduard Gabia, Florin Fieroiu).

Brynjar Åbel Bandlien şi Rui Catalão au fost premiaţi pentru implicarea lor în dansul contemporan românesc ca deschizători de drumuri la începutul unei noi etape şi pentru proiectele realizate  în România.

Maria Baroncea a fost premiată pentru viziunea progresistă exprimată în cadrul formatelor propuse la CNDB de-a lungul timpului, precum Miercurea lejeră sau Cooperativa performativă.

Miki Branişte a fost recompensat pentru consecvenţa cu care a promovat, produs şi susţinut dansul contemporan în ultimii zece ani, prin intermediul festivalului internaţional Temps d’Images.

Adina Cezar - Grupul CONTEMP - a fost premiată pentru crearea unor cadre alternative, a unor creaţii artistice inedite în timpuri deloc favorabile şi pentru încurajarea şi susţinerea tinerilor.

Miriam Răducanu, una dintre cele mai importante personalităţi din istoria dansului contemporan autohton, a descris-o pe Adina Cezar drept un ”creator de mare importanţă pentru introducerea şi dezvoltarea dansului contemporan în Româniа“, într-un mesaj citit de artistul Mihai Mihalcea aka Farid Fairuz.

Simona Deaconescu a primit premiul pentru dezvoltarea unei noi direcţii artistice în dansul contemporan românesc prin organizarea Bucharest International Dance Film Festival.

Administratorul CNDB, Cornel Frantz, a primit un premiu special din partea instituţiei pentru dedicarea şi seriozitatea cu care lucrează în culisele dansului contemporan de peste jumătate de deceniu.

Diplomele oferite de CNDB sunt desenate de Dan Perjovschi, iar trofeele au forma unor cărămizi gravate şi scrise cu foiţă de aur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.