Înregistrarea live a conferinţei "L'Om Gigi - Linii, Trasee, Semne, Sensuri", desfăşurată în cadrul Programului TNB - Parateatral şi susţinută de maestrul Gigi Căciuleanu pe 14 mai 2017, la sala Media a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, va fi transmisă joi, la ora 14.00 şi la 16.00 pe canalul de YouTube al teatrului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conferinţa va putea fi vizionată pe: canalul Youtube - https://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti, pagina de Facebook a TNB - https://www.facebook.com/TNB.Ro/ sau pe website-ul TNB - pagina special creată pentru transmisii online https://www.tnb.ro/ro/livestreaming-tnb. 

"A scrie dansuri, a coregrafia, a transpune într-o formă teatrală un univers de linii şi de volume: Dans, Desen, Poezie, fac parte, în ceea ce mă priveşte, din aceeasi lume; Trasee în spaţiu, linii pe hârtie sau pe ecran, unde energetice prin corp. Semne. Semnificaţii. Sensuri. Lucrurile se nasc într-o zonă vastă care se duce mai departe de creier şi inimă, cuprinzând corpul însuşi şi depăşindu-l ca volum. Sâmburii creaţiei par a-şi avea Big-Bangul în epicentrul acestei zone pe care aş numi-o respiraţia minţii. Şi se diversifică apoi în dans, teatru, desen şi/sau poezie; Foarte des îmbinându-se şi anulând frontierele dintre ele; Fiind complementare şi formând, datorită acestei origini comune, un tot. De fapt ceea ce vă propun nu este o conferintă ci mai degrabă un performance. Un joc dar nu o joacă. Pe tema limbajului, a vocabularului, a frazei şi până la urmă a textului, fie el dans, poem sau desen", spune Gigi Căciuleanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.