Ediţia 2020 a concursului muzical Eurovision va avea loc în luna mai, la Rotterdam, după ce reprezentantul Olandei a câştigat trofeul anul acesta la Tel Aviv, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finala concursului este programată să aibă loc pe 16 mai 2020, pe Ahoy Arena.

Duncan Laurence a câştigat finala din 2019 cu piesa „Arcade”. Aceasta a fost prima victoriei a Olandei la Eurovision în mai mult de 40 de ani.

În mod obişnuit, ţara al cărui reprezentant câştigă organizează ediţia din anul următor a concursului.

Ediţia din 2020 a Eurovision va fi a 65-a a concursului organizat de European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Toto Cutugno, Celine Dion şi Johnny Logan. În 2015, a intrat în cartea recordurilor ca cel mai longeviv concurs muzical din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.