Conferinţe şi recitaluri pentru promovarea ediţiei a XIX-a a Concursului Internaţional „George Enescu” în cele mai importante centre culturale europene vor fi organizate de Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii şi ARTEXIM. Ediţia a XIX-a a Concursului va avea loc la Bucureşti în perioada 31 august – 27 septembrie 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concursul Internaţional „George Enescu” se adresează muzicienilor din întreaga lume, născuţi după 1 august 1989, şi are ca scop promovarea şi susţinerea tinerelor talente, prin oferirea de premii şi oportunităţi de lansare în carieră, la fel cum George Enescu a susţinut tinerii muzicieni contemporani lui. Pe lângă aspectul competiţiei, repertoriul de concurs a fost alcătuit pentru a introduce şi răspândi la nivel mondial creaţia muzicală a lui George Enescu în rândul tinerei generaţii de muzicieni.

În acest sens, o serie de conferinţe şi recitaluri vor avea loc în unele dintre cele mai importante centre culturale europene, marcând astfel prezenţa şi influenţa remarcabilă a muzicii româneşti în peisajul cultural global.

Prin intermediul conferinţelor, se vor explora oportunităţile pe care Concursul Enescu le oferă tinerilor muzicieni care se înscriu la cele patru secţiuni: compoziţie, violoncel, vioară şi pian şi evoluţia şi impactul muzicii lui Enescu în contextul cultural al Europei moderne, evidenţiindu-se legăturile şi influenţele sale asupra altor mari figuri din istoria muzicii.

Recitalurile vor oferi publicului oportunitatea de a asculta lucrări camerale din creaţia lui George Enescu şi a altor compozitori români şi internaţionali, interpretate de câştigători şi laureaţi ai ediţiilor anterioare ale Concursului Internaţional „George Enescu”, în săli de prestigiu şi academii de muzică din Europa.

Evenimentele vor avea loc în următoarele centre culturale europene:
Viena, Austria - 4 martie 2024
Madrid, Spania – 15 aprilie 2024
Chişinău, Moldova - 26 aprilie 2024
Londra, Marea Britanie - 27 aprilie 2024
Budapesta, Ungaria
Bruxelles, Belgia
Lisabona, Portugalia

Într-un efort comun de a consolida prestigiul Concursului Internaţional „George Enescu” şi de a evidenţia excelenţa artistică românească, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii şi ARTEXIM invită atât publicul larg, cât şi mediul cultural şi media să se alăture acestor evenimente de excepţie.

Concursul Internaţional „George Enescu” este unul dintre cele mai prestigioase concursuri de muzică clasică din lume, care are loc o dată la doi ani în Bucureşti, România. Fondat în 1958, concursul îşi propune să descopere şi să promoveze tineri muzicieni talentaţi din întreaga lume şi să celebreze moştenirea muzicală a compozitorului român George Enescu. Concursul Internaţional George Enescu se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.