Anul 2025 marchează 200 de ani de la naşterea lui Johann Strauss-fiul. Pentru a celebra această aniversare importantă, Filarmonica din Viena l-a invitat din nou pe maestrul Riccardo Muti să dirijeze concertul de Anul Nou al orchestrei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colaborarea artistică cu Muti, care a început în 1971, a dat naştere la peste 500 de concerte, inclusiv şase Concerte de Anul Nou şi numeroase producţii de operă.

Daniel Froschauer, preşedintele Filarmonicii din Viena, subliniază semnificaţia specială a dirijorului pentru orchestră: "Riccardo Muti a ocupat o poziţie excepţională în istoria Filarmonicii din Viena timp de peste 50 de ani. Membru de onoare al orchestrei din 2011, Muti a contribuit la modelarea repertoriului şi a sunetului specific al ansamblului într-o manieră unică".

În vârstă de 82 de ani, Riccardo Muti a mai dirijat concertul de Anul Nou în 1993, 1997, 2000, 2004, 2018 şi 2021.

În acest an, concertul a fost dirijat de Christian Thielemann.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.