Un concert susţinut de Andra, Paula Seling, Luminiţa Anghel şi corul catedralei Sf. Iosif va fi difuzat joi, de la ora 13:30, de postul TVR 2 cu ocazia Crăciunului pe rit vechi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Har şi Dar, lumină şi bucurie de Crăciun” este titlul evenimentului muzical organizat şi produs în luna decembrie de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, în co-producţie cu SRTv, în parteneriat cu Asociaţia Cultura pe Cuvânt şi Asociaţia SIGNIS România şi cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Concertul susţinut de Orchestra Simfonică Bucureşti, sub bagheta compozitorului Andrei Tudor, a beneficiat de participarea artiştilor Andra, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Dalma, George Miron, Veronica Anuşca, Andrei Lazăr, Silvia Micu, Marius Boloş, organistul Eduard Antal şi a Corului Catedralei Sf. Iosif, dirijor Andrei Stănculescu.

Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit romano - catolic de Bucureşti, explică semnificaţia titlului evenimentului: „Venirea lui Dumnezeu în lume este „har” pentru a ne spune că este cu totul gratuită. În timp ce aici pe pământ totul răspunde logicii lui a da pentru a avea, Dumnezeu vine în mod gratuit. Iubirea lui nu este negociabilă: nu am făcut nimic pentru a o merita şi nu o vom putea recompensa niciodată. Ce e de făcut în faţa acestui har? Un singur lucru: să-l primim ca dar”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.