Compozitorul şi dirijorul George Balint a murit la vârsta de 58 de ani, a anunţat Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trecerea în nefiinţă a lui George Balint (11 februarie 1961 - 30 august 2019) este o pierdere imensă pentru lumea muzicii româneşti şi pentru toţi cei care au avut prilejul să îl cunoască şi să se bucure de spiritul său creativ", potrivit textului MCIN.

George Balint a fost Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor (începând cu anul 1987), director artistic al Operei Naţionale Bucureşti (1997-2000), dirijor permanent al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" (incepând cu anul 2000) şi realizator al emisiunii "Compozitori români de la A la Z”, difuzată de Radio România Cultural (2000-2002).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.