Compania niponă de dans contemporan Noism va susţine spectacolul ”Bayadere – Ţara Iluziilor” pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), pe 30 martie, de la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jo Kanamori a pus în scenă ”La Bayadere – Ţara Iluziilor”, o adaptare a capodoperei de balet clasic, folosind o naraţiune pe mai multe planuri, în vara anului 2016. Dramaturgul şi scenaristul Oriza Hirata a adaptat pentru Noism o poveste tragică, informează TNB.

Spectacolul este interpretat de 20 de dansatori, care fac parte din Noism1 – grupul de bază al companiei, din Noism2 – grupul dansatorilor stagiari, precum şi de actori invitaţi ai Shizuoka Performing Arts Center.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului Naţional Bucureşti, în reţeaua Eventim şi online pe site-urile Eventim şi Mystage.

Evenimentul are loc pentru prima dată în România, la iniţiativa Japan Foundation, cu sprijinul Ambasadei Japoniei, în colaborare cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi Fundaţia Art Production, şi va fi găzduit de întâlnirile JTI, organizate de Fundaţia Art Production.

Turneul Noism va continua la Sibiu, unde vor avea loc două reprezentaţii cu spectacolele ”The Match Seller’s Tale” şi ”Passacaglia”, pe 5 şi 6 aprilie 2017, în avanpremiera Festivalului Internaţional de Teatru (FITS 2017).

Noism a fost înfiinţată în 2004 de artistul Jo Kanamori, fiind prima companie profesionistă de dans din Japonia care urmăreşte tradiţia dramatică europeană. Începând cu 2007, compania a avut reprezentaţii în 11 oraşe din opt ţări şi a primit Premiul Asashi Performing Arts în 2008, pentru prezentarea lucrării ”Nameless Hands – house of dolls”.

Ulterior, Noism a interpretat coproducţia ”Nameless Poison – black monk” în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Cehov din 2009. În 2011, compania a fost invitată la festivalul de muzică clasică Saito Kinen Festival Matsumoto, condus de Seiji Ozawa.

Jo Kanamori, director artistic al Noism, a studiat cu Maurice Bejart la şcoala-atelier Rudra Bejart din Lausanne. A interpretat lucrări în cadrul Teatrului de Dans Olandez, Baletului Naţional al Operei din Lyon şi Baletului Gothenburg din Suedia. Jo Kanamori a revenit în Japonia în 2002. Primul său proiect, ”No-mad-ic project – 7 fragments in memory” a fost recompensat cu cel de-al treilea premiu Asahi Performing Arts Awards în 2003. În 2008 a primit premiul Ministrului Educaţiei, Culturii, Sportului, Ştiinţei şi Tehnologiei din Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.