Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a transmis, marţi, un comunicat de presă prin care le cere radiodifuzorilor să trateze cu decenţă şi responsabilitate încetarea din viaţă a Regelui Mihai I. Instituţia a atras atenţia că va monitoriza programele transmise în aceste zile de către posturile de radio şi de televiziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După încetarea din viaţă a Majestăţii Sale Regele Mihai I, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului le reamintesc radiodifuzorilor obligaţia de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, dreptul la viaţă privată - prevăzute în legislaţia audiovizualului – şi de a trata cu decenţă şi responsabilitate aceste momente triste ale istoriei României”, a transmis CNA.

„CNA atrage atenţia radiodifuzorilor că în perioada de doliu naţional programele audiovizuale vor trebui adaptate în mod corespunzător. Precizăm că CNA va monitoriza programele transmise în aceste zile de către posturile de radio şi de televiziune”, mai arată comunicatul de presă.

Casa Regală a anunţat, marţi, că Regele Mihai a încetat din viaţă la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria.

Regele Mihai împlinise 96 de ani în 25 octombrie.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.