Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a cerut, marţi, intrarea în legalitate a spotului publicitar pentru produsul Mucocontrol, prezentat ca supliment alimentar, deşi este medicament, potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNA a dat decizia de intrare în legalitate, propusă de Monica Gubernat, în baza articolelor 102, alineatul 1, care prevede că este interzisă publicitatea care nu este conformă cu dispoziţiile legale, şi 93, referitor la informarea corectă, din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

”Adresa de la Agenţia Medicamentului spune că e medicament, nu este supliment alimentar – au notificat firma respectivă să se înscrie ca medicament”, a menţionat Monica Gubernat. 

Spotul publicitar pentru produsul Mucocontrol a fost difuzat în perioada 18 ianuarie – 12 februarie 2017, conform Kantar Media, de următoarele posturi de televiziune: Antena 3, Antena 1, B1 TV, Kanal D, Prima TV, Pro TV, România TV, Antena Stars, AXN, AXN Black, AXN White, Comedy Central, Favorit TV, Film Cafe, Happy Channel, History Channel, Music Channel, Naţional 24 PLUS, Naţional TV, Paramount, Pro Cinema şi TVR 2, potrivit raportului de monitorizare.

Spotul publicitar pentru produsul Mucocontrol conţine imagini cu un bărbat de spatele căruia se află agăţată o creatură fantastică, ilustrată prin intermediul unei reprezentări grafice. Bărbatul, tuşind frecvent, scapă de creatură cu ajutorul produsului Mucocontrol. La final, în partea dreapta-jos a ecranului a fost afişat textul: ”Mucocontrol pentru o respiraţie normală”

Decizia de intrare în legalitate a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţă – Radu Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Valentin Jucan şi Răsvan Popescu. Preşedintele CNA, Laura Georgescu, şi Viorel Buda lipsesc de la şedinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.