Editura Nemira lansează campania "Books are magic - Terapia prin poveste", prin care pe canalele editurii şi ale imprinturilor Nemi pentru copii şi Armada (paginile de Facebook, Instagram, blogul editurii şi newsletterele din zilele de luni şi miercuri) voo fi publicate, în fiecare zi, materiale dedicate comunităţii de cititori, care vor încuraja grija faţă de noi şi faţă de ceilalţi, interacţiunea pornind de la lecturi sau obiceiuri de lectură, sfaturi utile, provocări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor editurii, "pentru părinţi şi copii am iniţiat Campania NemiŞcoala, prin care oferim gratuit materiale şi idei de activităţi pentru copiii de toate vârstele (materiale de colorat, exerciţii de lectură, pastile de istoria românilor, pastile de astronomie, jurnale de educaţie despre bani).

Acestea se pot descărca din articolele dedicate pe blogul Nemira, precum şi din postările zilnice de pe pagina Facebook a editurii Nemi. Autorii români (Cristina Andone, Simona Antonescu) îşi oferă şi ei sprijinul cu lecturi video de seară pentru copii, activităţi şi provocări interesante pentru cei mici".

Pentru a încuraja interacţiunea între cititori, vor fi lansate cluburi de lectură online: în fiecare săptămână cititorii sunt rugaţi să voteze cartea preferată, apoi strâng cu toţii impresiile şi discută în timp real la o postare pe Facebook: cluburile vor fi dedicate cititorilor de cărţi Nemira pe pagina de Facebook Nemira, cititorilor de literatură science fiction şi fantasy în grupul Armada powered by Nemira şi cititorilor de literatură Young Adult pe grupul Young Adult Books.

În fiecare luni, echipa Nemira o să încurajeze apelul autorităţilor de a sta acasă postând scurte jurnale de #workfromhome, care sperăm să îi inspire şi pe alţii şi, totodată, să le arate cititorilor detalii din „viaţa cărţii” într-o editură.

Va fi lansată şi seria Books are magic Podcast powered by Nemira, în care membri ai echipei, alături de autori şi colaboratori, discută liber despre cărţile preferate: Podcast Nemi dedicat cărţilor pentru copii, Podcast Nemira dedicat lecturii de plăcere, Podcast Armada dedicat iubitorilor de science fiction, fantasy & thriller şi Podcastul n’autor dedicat autorilor români contemporani.

În fiecare marţi, pe paginile de Facebook şi Instagram Nemira vor fi postate materiale dintr-un „ghid de supravieţuire pentru super-cititori” în care sunt oferite sfaturi şi idei utile: recitiri, reveniri la clasici, binge-reading, schimb de idei despre cărţi pline de optimism şi voie bună pentru cei din jur.

Miercurea este dedicată interacţiunii celor din Comunitatea de Booklovers pentru că "este un moment în care putem să îi ajutăm şi pe alţii să descopere sau să redescopere plăcerea lecturii, aşa că vom oferi recomandări personalizate celor care ne scriu ce preferinţe de lectură au, vom provoca cititorii să facă schimb de experienţe, de poze cu bibliotecile sau colţurile de lectură, să facă pornească jurnale de lectură, să fie ambasadori ai lecturii pentru alţii şi să comunice liber".

În zilele de joi şi duminică vor fi postate articole şi sfaturi despre cum pot folosi poveştile să ajute în momentele dificile - "Terapia prin poveste" va cuprinde articole şi provocări pentru cititori pornind de la ideea că o carte nu e doar un obiect, o carte este o poveste din care luăm, de fiecare dată, ceva preţios. Materialele vor fi dedicate acelor cărţi/ poveşti/ personaje care pot schimba vieţi odată descoperite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.