Click şi Libertatea se numără între cele mai vândute cotidiene naţionale în perioada octombrie - decembrie 2016, cu câte 81.323, respectiv 45.892 de exemplare, potrivit cifrelor de difuzare publicate, luni, de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Român de Audit Transmedia a publicat, luni, pe site-ul asociaţiei, cifrele de difuzare aferente perioadei octombrie - decembrie 2016 pentru cele 93 de publicaţii care au depus declaraţiile în condiţii regulamentare.

În categoria celor mai vândute cotidiene naţionale în perioada octombrie - decembrie 2016 urmează: Ziarul Lumina, cu 21.784 de exemplare, Gazeta Sporturilor, cu 20.442 de exemplare, Evenimentul zilei, cu 10.719 de exemplare, Adevărul, cu 8.047 de exemplare, şi Ziarul Financiar, cu 3.382 de exemplare.

În clasamentul celor mai vândute publicaţii, indiferent de tipul acestora, Click se situează pe primul loc, cu cele 81.323 de exemplare, cotidianul fiind urmat de publicaţia culinară Practic în bucătărie, cu 60.473 de exemplare, Click! de Duminica, cu 46.413 de exemplare, Libertatea, cu 45.892 de exemplare, şi săptămânalul TV Mania, cu 42.754 de exemplare.

Din analiza evoluţiei cifrelor de difuzare aferente trimestrului patru al anului 2016, se observă că mediile tirajului tipărit şi difuzat pentru publicaţiile auditate de BRAT au rămas constante faţă de trimestrul anterior în timp ce media tirajului vândut a scăzut cu aproximativ 5%.

Faţă de trimestrul similar al anului 2015, în acest trimestru mediile tirajului brut şi difuzat sunt cu 3%, respectiv 5% mai mari. Media tirajului vândut în perioadă iulie-septembrie 2016 a fost cu aproximativ 11% mai mică decât în trimestrul 4 al anului 2015.

BRAT (Biroul Roman de Audit Transmedia) este organizaţia industriei de media din România care măsoară audienţa presei scrise şi a mediului online, auditează tirajele (presă scrisă) şi monitorizează investiţiile în publicitate (presă scrisă, online, radio şi outdoor).  BRAT este recunoscut ca reper al pieţei de publicitate pentru presa scrisă şi mediul online în ceea ce priveşte rezultatele de audienţă, tirajul publicaţiilor şi traficul site-urilor web.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.