Clarinetistul Petru Pane, în vârstă de 16 ani, va susţine în luna aprilie un turneu de primăvară pentru prezentarea unei lucrări compuse de Witold Lutoslawski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul muzician va cânta în trei oraşe, în perioada 8 - 22 aprilie. În centrul mini-turneului va sta prezentarea lucrării „Preludii dansante pentru clarinet şi orchestră”, de Witold Lutoslawski.

Solistă va fi şi pianista Oxana Corjos, care va prezenta alternativ „Fantezia pentru pian şi orchestră în la minor”, de R. Schumann, şi „Burlesca în re minor pentru pian şi orchestră”, de R. Strauss.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Concertele sunt programate să aibă loc pe 8 aprilie, ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu alături de Filarmonica din Sibiu dirijată de Gheorghe Costin, pe 12 aprilie, de la aceeaşi oră, la Sala Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea împreună cu Orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, dirijor Adrian Petrescu, şi pe 22 aprilie, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, cu Orchestra Filarmonicii din Târgu Mureş, dirijor Gheorghe Costin.

În deschiderea concertului de la Sibiu, va fi lansată animaţia „Joy” pe muzică de Bach, povestea şi interpretarea fiind semnate de Oxana Corjos, ilustraţia - de Cristiana Călin, iar animator a fost Augustin C. Pop. Filmul e o producţie Popixar Studio.

JOY - trailer from Popixar Studio on Vimeo.

Concertele sprijinite de Institutul Polonez din Bucureşti vor avea loc online sau cu public, în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.